Dr. Michael M. Tophoff

Michael Tophoff werd in Bremen, Duitsland, geboren en deed eindexamen gymnasium aan het St. Aloysiuscollege in Den Haag. Hij behaalde een M.Sc. in Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht, een M.A. in Theologie en Religie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over Boeddhisme en Managment. Hij doceert Personal Skills aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Als Research Fellow is hij verbonden aan de aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het onderzoekproject 'Contemplatieve Studies' doet hij daar onderzoek naar '(Neuro)psychologische Aspecten van Innerlijke Contemplatie in de Klassieke Daoïstische en Boeddhistische tradities'.
Dr.Tophoff draagt verder bij aan het programma Boeddhistische Geestelijke Verzorging op het gebied van Stress- en Conflicthantering.
Hij beoefent diverse Chinese gevechtsporten.

Michael Tophoff publiceert veelvuldig op internationaal, wetenschappelijk vlak op het gebied van Boeddhisme, Daoisme, Neuropsychologie, Mediatie en Conflictmanagement. Hij geeft seminars in Europa en Azië over persoons-gericht Human Resource Management. Hier legt hij de nadruk op geestelijke en lichamelijke geondheid en ziekte-preventie, zowel als op innerlijke kracht, weerbaarheid, autonomie en singulariteit.

Zijn partner is Annemarie van Haeringen.