Dr. Michael M. Tophoff

Michael Tophoff werd in Bremen, Duitsland geboren en deed eindexamen gymnasium aan het St. Aloysiuscollege in Den Haag. Hij studeerde af in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Eerst specialiseerde hij zich in psychotherapie, groepsprocessen en Sensory Awareness (Charlotte Selver) in Europa en de USA. Vervolgens ontving hij Zen training in Japan bij Omori Sogen Roshi.
Aan de Universiteit Utrecht promoveerde hij bij prof. Dr. M.R. Kloppenborg en Dr. S. Schagen (U.v.A.) op een proefschrift over Boeddhisme en Management. Hij behaalde een Master of Theology and Religion aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Naast literair werk in de jaren ’70 en ’80, ontstonden er sindsdien steeds meer internationale wetenschappelijke publicaties op het gebied van Management, Ethiek, Boeddhisme, Sensory Awareness, Psychotherapie en Gezondheidszorg. Dr. Tophoff doceert Personal Skills aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam. Hij beoefent diverse Chinese gevechtsporten.

Inmiddels heeft Michael Tophoff een jarenlange ervaring als management trainer,  psychotherapeut en docent, waarbij hij zijn werk wetenschappelijk onderbouwt.
Dr. Tophoff leidt management seminars in Europa en Azië op het gebied van Personal Development en van Human Resource Management. Hier legt hij de nadruk op de ontwikkeling van gezondheid en van scherp-zinnigheid van de hele persoon, waardoor ook persoonlijke autonomie en weerbaarheid worden gevoed. Versterking van persoonlijke competenties als verbindende communicatie, stressbestendigheid en innerlijk evenwicht zijn hiervan het gevolg.

Zijn partner is Annemarie van Haeringen.